Vasariški karščiai daugelį verčia vis dažniau ieškoti, kuo atsigaivinti. Tokiu atveju dažnai nepamainoma tampa stiklinė šalto ir gaivaus gėrimo. O čia fantazijai jau ribų nėra: jei vieni renkasi paprastą ar gazuotą vandenį, kiti – sultis ar gazuotus gėrimus, treti leidžiasi į skonių paieškas ir bando atrasti kažką naujo. Pastaruoju metu vis labiau ryškėjant tendencijai alkoholinius gėrimus keisti sveikesnėmis alternatyvomis.
Sveikuoliškas „Mojito“
2 kokteiliams reikės: 2 žaliųjų citrinų, 20 mėtos lapelių, 320 ml gazuoto vandens, poros saujų grūsto ledo.
Visų pirma, supjaustykite žaliąsias citrinas skiltelėmis. Į aukštą stiklinę dėkite jas ir mėtas. Dedant žaliosios citrinos skilteles į stiklinę išspauskite šiek tiek jos sulčių. Viską pamaišykite ir pagrūskite, nevengiant išspausti žaliosios citrinos sulčių ir mėtos kvapo. Tuomet į stiklinę dėkite grūstą ledą ir ant viršaus pilkite gazuotą vandenį. Vėliau galite pasirūpinti šiaudeliu ir papuošti kokteilį dar keletu mėtos lapelių.
Nealkoholinės „Pina Colados“
4 kokteiliams reikės: 2 stiklinių ananasų sulčių, ¾ stiklinės kokoso kremo, 4 stiklinių ledukų, o papuošimui – po porą ananaso skiltelių ir vyšnių bei kokteiliams skirtų skėtukų.
Ananasų sultis ir kokoso kremą supilkite į trintuvą. Į jį taip pat sudėkite ledukus ir viskas plakite apie 30–60 sekundžių, kol gausite vientisą masę. Išpilstykite ją į keturias, ledukais pripildytas stiklines. Kiekvieną jų papuoškite ananaso skiltele, vyšnia ir, žinoma – kokteiliams skirtu skėtuku.
„Sveikinu kiekvieno pasirinkimą rinktis nealkoholinius kokteilius karštą vasaros dieną, tačiau taip pat nepamirškite, kad bet kuriuo atveju, per didžiausius karščius visuomet nepakeičiamas išliks vanduo. O pati geriausia gaivaus gėrimo alternatyva yra itin paprasta – atšaldykite vandenį ir gardinkite jį citrinomis, apelsinais, greipfrutais, uogomis, mėtomis ar netgi agurku“, – dalijasi patarimais maisto gamybos ekspertė.