Antradienis, kovo 21, 2023
  • Login
Mūsų žinios: Žemaitija, kraštas ir žmonės. Naujienų puslapis.
  • Skaitomiausi
    Telemarketingas

    Kada Jūsų verslui yra reikalinga telemarketingo kampanija?

    Atviras kvietimas menininkų namelio „gydymo“ rezidencijai

    Atviras kvietimas menininkų namelio „gydymo“ rezidencijai

    Virginija Laurinaitienė

    Migruojančios šiurpės

    PROJEKTAS „ FIZINIO AKTYVUMO VEIKLŲ PRIEINAMUMO GERINIMAS MAŽIAU GALIMYBIŲ TURINTIEMS PAKRUOJO IR IGNALINOS R. SAV. GYVENTOJAMS “

    Sveiki, aktyvus žmonės – kiekvieno miesto puošmena

    Imbieru kvepiantis Kalėdų laukimas Giliogirio kaime

    Imbieru kvepiantis Kalėdų laukimas Giliogirio kaime

    Verslininkas Viktoras Borovko: nauji iššūkiai ir atsakomybė daro gyvenimą įdomesniu

    Verslininkas Viktoras Borovko: nauji iššūkiai ir atsakomybė daro gyvenimą įdomesniu

    Karščiausi

    • Sportas
    • Švietimas
    • Uostas
    • Verslas
    • Patarimai
    • Žmonės
    • Kriminalai
  • Kategorijos
    • Žmonės
    • Kraštas
    • Verslas
    • Kriminalai
    • Švietimas
    • Sportas
    • Uostas
    • Pajūris
    • Gamta
    • Politika
    • Istorija
    • Žemaitija
    • Sveikata
    • Kultūra
    • Mistika
  • Aktyvus Laisvalaikis
    Telemarketingas

    Kada Jūsų verslui yra reikalinga telemarketingo kampanija?

    vu-cyberthon-2023

    VU CYBERTHON 2023

    tapk-tepsa-komunikacijos-ir-renginiu-asistentu

    Tapk TEPSA komunikacijos ir renginių asistentu

    Moksleivių kūrybos vakaras Rietave

    Moksleivių kūrybos vakaras Rietave

    Atviras kvietimas menininkų namelio „gydymo“ rezidencijai

    Atviras kvietimas menininkų namelio „gydymo“ rezidencijai

    Maestro pajūrys

    Pajūrio muzikantų svajonė – privati radijo stotis

  • Jaunimo Langas
    Telemarketingas

    Kada Jūsų verslui yra reikalinga telemarketingo kampanija?

    lietuva-gerino-pozicija-ekonomikos-vargo-indekse

    Lietuva gerino poziciją Ekonomikos vargo indekse

    Mantas Kamarza asmeninio archyvo nuotr.

    Ispanijoje gyvenantis lietuvis, Mantas Karmaza, įsiliejo į prieštaringai vertinamą, bet naują verslo nišą

    LED lempa https://www.facebook.com/salonams.eu/ nuotr.

    Koks yra geriausias LED nagų lempos galingumas ?

    Verslininkas Viktoras Borovko: nauji iššūkiai ir atsakomybė daro gyvenimą įdomesniu

    Verslininkas Viktoras Borovko: nauji iššūkiai ir atsakomybė daro gyvenimą įdomesniu

    paskelbti-40-mln.-euru-vertes-kvietimai-investiciniams-verslo-projektams

    Paskelbti 40 mln. eurų vertės kvietimai investiciniams verslo projektams

  • Sukurti
  • Kontaktai
Nėra Rezultatų
Peržiūrėti Visus Rezultatus
  • Skaitomiausi
    Telemarketingas

    Kada Jūsų verslui yra reikalinga telemarketingo kampanija?

    Atviras kvietimas menininkų namelio „gydymo“ rezidencijai

    Atviras kvietimas menininkų namelio „gydymo“ rezidencijai

    Virginija Laurinaitienė

    Migruojančios šiurpės

    PROJEKTAS „ FIZINIO AKTYVUMO VEIKLŲ PRIEINAMUMO GERINIMAS MAŽIAU GALIMYBIŲ TURINTIEMS PAKRUOJO IR IGNALINOS R. SAV. GYVENTOJAMS “

    Sveiki, aktyvus žmonės – kiekvieno miesto puošmena

    Imbieru kvepiantis Kalėdų laukimas Giliogirio kaime

    Imbieru kvepiantis Kalėdų laukimas Giliogirio kaime

    Verslininkas Viktoras Borovko: nauji iššūkiai ir atsakomybė daro gyvenimą įdomesniu

    Verslininkas Viktoras Borovko: nauji iššūkiai ir atsakomybė daro gyvenimą įdomesniu

    Karščiausi

    • Sportas
    • Švietimas
    • Uostas
    • Verslas
    • Patarimai
    • Žmonės
    • Kriminalai
  • Kategorijos
    • Žmonės
    • Kraštas
    • Verslas
    • Kriminalai
    • Švietimas
    • Sportas
    • Uostas
    • Pajūris
    • Gamta
    • Politika
    • Istorija
    • Žemaitija
    • Sveikata
    • Kultūra
    • Mistika
  • Aktyvus Laisvalaikis
    Telemarketingas

    Kada Jūsų verslui yra reikalinga telemarketingo kampanija?

    vu-cyberthon-2023

    VU CYBERTHON 2023

    tapk-tepsa-komunikacijos-ir-renginiu-asistentu

    Tapk TEPSA komunikacijos ir renginių asistentu

    Moksleivių kūrybos vakaras Rietave

    Moksleivių kūrybos vakaras Rietave

    Atviras kvietimas menininkų namelio „gydymo“ rezidencijai

    Atviras kvietimas menininkų namelio „gydymo“ rezidencijai

    Maestro pajūrys

    Pajūrio muzikantų svajonė – privati radijo stotis

  • Jaunimo Langas
    Telemarketingas

    Kada Jūsų verslui yra reikalinga telemarketingo kampanija?

    lietuva-gerino-pozicija-ekonomikos-vargo-indekse

    Lietuva gerino poziciją Ekonomikos vargo indekse

    Mantas Kamarza asmeninio archyvo nuotr.

    Ispanijoje gyvenantis lietuvis, Mantas Karmaza, įsiliejo į prieštaringai vertinamą, bet naują verslo nišą

    LED lempa https://www.facebook.com/salonams.eu/ nuotr.

    Koks yra geriausias LED nagų lempos galingumas ?

    Verslininkas Viktoras Borovko: nauji iššūkiai ir atsakomybė daro gyvenimą įdomesniu

    Verslininkas Viktoras Borovko: nauji iššūkiai ir atsakomybė daro gyvenimą įdomesniu

    paskelbti-40-mln.-euru-vertes-kvietimai-investiciniams-verslo-projektams

    Paskelbti 40 mln. eurų vertės kvietimai investiciniams verslo projektams

  • Sukurti
  • Kontaktai
Nėra Rezultatų
Peržiūrėti Visus Rezultatus

Patarimai, kaip užmarinuoti žuvį

naujienos pateikė naujienos
2022 29 birželio
in Aktyvus laisvalaikis, Kulinarinis paveldas
0 0
0
Pagrindinis Aktyvus laisvalaikis

Ant grilio keptą maistą mėgsta daugelis, ypač vasarą. Kai daug laiko praleidžiame gamtoje, kepsninėje ruoštas maistas tampa dar skanesnis. Visgi, įsibėgėjęs grilio sezonas vilioja pasinerti į eksperimentus ir kepti ne tik šašlykus, dešreles ar mėsainius, bet rinktis sūrius, daržoves, vaisius ir žuvį. Ant kepsninės kepta žuvis – tikra palaima ieškantiems lengvesnių skonių ir tiems, kam mėsos patiekalai šiek tiek pabodo. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad žuvies patiekalais, tinkančiais kepti ant grilio, domisi ir pirkėjai.

„Žmonės vasaros laikotarpiu prie kepsninių praleidžia daug laiko. Pastebime, kad lietuviai n

Žuvies patiekalai
Žuvies patiekalai

eapsiriboja vien tik mėsos gaminiais, todėl paruošėme platų įvairiausių produktų, skirtų kepti ant grilio, asortimentą – nuo šamo filė juodajame alaus marinate iki ypatingai paruoštų lašišų filė kepsnių, kepimui skirtų bulvių ir sūrių, kurie sulaukia didelio pirkėjų dėmesio ir dažnai  atsiduria jų krepšeliuose“, – teigia V. Budrienė.

Paruoškite subalansuoto skonio marinatą

„Iki“ atstovė Vilma Juodkazienė sako, kad norint pasiruošti burnoje tirpstančių lašišos ar šamo kepsnių, pirmiausia reikia juos tinkamai išmarinuoti. Lašišos ir šamo marinavimo paslapčių galima pasisemti iš įvairių pasaulio virtuvių, tačiau jeigu norite žuvį paruošti greitai – užteks ir kelių pagrindinių prieskonių.

„Pats paprasčiausias būdas marinuoti žuvį – užberti žiupsnelį druskos, pipirų, apšlakstyti citrinos sultimis ir leisti pasimarinuoti bent pusvalandį. Tuomet uždėti žuvies pjausnius ant gerai įkaitintų grotelių ir kepti apie 6–10 minučių iš abiejų pusių, priklausomai nuo dydžio. Iškepusią žuvį geriausia patiekti su šviežiomis daržovėmis, ant grilio keptais smidrais, brokoliais ar saldžiosiomis bulvėmis, žiedinių kopūstu koše ar ryžiais“, – pataria V. Juodkazienė.

Žolelės, svogūnai ir česnakai tinka praktiškai bet kokios žuvies marinavimui. Jais neįmanoma sugadinti nė vieno patiekalo, be to, ant grilio kepamai žuviai šie priedai kaip tik suteiks puikų aromatą. Visgi, naudojant šiuos ingredientus reikėtų nepamiršti saiko.

„Vasara dovanoja visą kalną šviežių prieskoninių žolelių. Bazilikai, rozmarinai, čiobreliai, petražolės, kalendra, laiškiniai česnakai ir daugelis kitų taps puikiais priedais jūsų patiekalams. Žinoma, kaip ir visur, svarbu naudoti ne per didelius žolelių kiekius. Priešingu atveju žuvis praras savo skonį, o juk marinato esmė jį dar labiau atskleisti ir pabrėžti, bet ne užgožti“, – sako V. Juodkazienė.

Marinavimo technika

Prieš renkantis prieskonines žoleles verta atsižvelgti į tai, kokią žuvį planuojate kepti. Pavyzdžiui, prie lašišos puikiai tinka šviežios petražolės ar krapai, o šamą verta pagardinti kalendra, čiobreliais ar rozmarinais. „Iki“ atstovė dalijasi ir dar keliais patarimais, kurie padės ypatingai užmarinuoti įvairiausios rūšies žuvį.

„Ruošdami marinatą įsitikinkite, ar jo pakaks tolygiai padengti žuvį. Geriausia indą, kuriame marinuojasi žuvis, uždengti folija ir padėti į šaldytuvą. Praėjus pusei marinavimo laiko žuvį reikėtų apversti. Skubant ar neturint laiko, žuvį pakaks pamarinuoti ir 30 minučių, visgi, geriausia marinate ją palaikyti kelias valandas“, – pataria  V. Juodkazienė ir siūlo išbandyti net keturis žuvies receptus, kuriuos lengvai paruošite namuose.

Lašiša su žolelėmis

Jums reikės:

4 vnt. lašišų filė gabaliukų

4 šaukštų alyvuogių aliejaus

1 vnt. citrinos

1 šaukštelio druskos

½ šaukštelio pipirų

½ kambario temperatūroje pabuvusio sviesto

2 šaukštelių malto česnako

1 šaukšto šviežių smulkintų petražolių

Gaminimas:

Lašišų filė sudėkite į didelę lėkštę. Ant lašišų filė užspauskite citrinos sulčių. Tada lašišą pagardinkite druska ir pipirais, prieskonius gerai įtrinkite iš abiejų pusių. Leiskite lašišai marinuotis bent jau apie pusvalandį. Kol lašiša marinuojasi, įkaitinkite kepsninę ir jos groteles ištepkite alyvuogių aliejumi, kad lašiša kepdama nepriliptų. Prieš kepant lašišą, aptepkite ją alyvuogių aliejumi ir uždėkite ant grotelių. Kepkite ją apie 14-20 minučių.

Tuomet pasiruoškite padažą. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite visus ingredientus – sviestą, maltą česnaką, smulkintas petražoles, jei norisi pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Iškepusią lašišą įdėkite į lėkštę ir patepkite gautu padažu. Mėgaukitės su rudaisiais ryžiais, brokoliais, smidrais ar kitomis mėgstamomis šviežio derliaus daržovėmis.

Lašiša su terijaki padažu

Jums reikės:

½ puodelio rudojo cukraus

3 smulkintų česnakų skiltelių

1 šaukštelio smulkinto imbiero

1/2 šaukštelio raudonųjų pipirų dribsnių

1 puodelio sojų padažo

2 šaukštelių alyvuogių aliejaus

2 šaukštelių ryžių acto

1/4 svogūnų laiškų

2 vnt. lašišų filė

2 šaukštelių kukurūzų krakmolo

Gaminame:

Nedideliame dubenėlyje sumaišykite rudąjį cukrų, česnaką, imbierą, pusę sojų padažo, raudonųjų pipirų dribsnius ir ryžių actą. Tuomet, kai viską sumaišysite į padažą supilkite alyvuogių aliejų ir susmulkintus svogūnų laiškus. Lašišos filė sudėkite į dubenėlį ir supilkite gautą marinatą. Leiskite pasimarinuoti šaldytuve bent 1 valandą.

Kol lašiša marinuojasi pasigaminkite padažą. Dubenėlyje sumaišykite 2 šaukštelius kukurūzų krakmolo su 1 šaukšteliu vandens. Tuomet Ištirpintą kukurūzų krakmolą supilkite į puodą, įpilkite ½ puodelio sojų padažo ir virkite ant vidutinio stiprumo ugnies, kol pradės tirštėti. Ant vidutinės ugnies įkaitinkite kepsninę. Marinuotą lašišų filė kepkite apie 6 minutes iš kiekvienos pusės. Kai lašiša visiškai iškeps, išimkite ją iš kepsninės ir aptepkite jau pagamintu terijaki glajumi. Patiekite lašišų kepsnius karštus su mėgstamais garnyrais.

Šamas citrininių pipirų padaže

Jums reikės:

4 vnt. šamo filė gabalėlių

3 šaukštų majonezo

4 skiltelių česnako

1 šaukšto druskos

1 šaukšto juodųjų pipirų

1 šaukšto tarkuotos citrinos žievelės

1 šaukšto citrinos sulčių

1 šaukšto susmulkintų šviežių kalendrų

1 šaukšto susmulkintų čiobrelių

1 šaukšto susmulkintų rozmarinų

Smulkintų šviežių petražolių

Gaminame:

Nedideliame dubenėlyje sumaišykite majonezą, česnaką, druską, juoduosius pipirus, citrinos žievelę, citrinos sultis, kalendrą, čiobrelius ir rozmariną. Tuomet, popieriniu rankšluosčiu nusausinkite šamų filė ir aptepkite iš abiejų pusių pagamintu mišiniu. Žuvį uždėkite ant grotelių ir kepkite apie 15-20 minučių. Kai žuvis iškeps, išimkite iš kepsninės, įdėkite į lėkštę ir apibarstykite šviežiomis petražolėmis. Patiekite iš karto.

Šamas medaus padaže

Jums reikės:

4 vnt. šamų filė gabalėlių

½ puodelio išlydyto sviesto

½ Cajun prieskonių mišinio

2 šaukštų paprikos miltelių

1 šaukšto česnakų miltelių

1 šaukšto susmulkintų čiobrelių

1 šaukšto susmulkintų raudonėlių

1 šaukštelio druskos

¾ kajeno pipirų miltelių

Medaus glazūrai reikės:

½ puodelio medaus

3 šaukštų rudojo cukraus
1 1/2 šaukšto citrinų sulčių

2 šaukštelių malto česnako

Gaminame:

Nedideliame dubenėlyje sumaišykite Cajun prieskonių mišinį, paprikos, česnakų miltelius, čiobrelius, raudonėlius, druską ir pipirus. Į kitą dubenį įpilkite medaus, rudojo cukraus, citrinų sulčių ir malto česnako, viską gerai išmaišykite. Paruoškite dar vieną negilų indą ir į jį sudėkite ištirpintą sviestą. Šamų filė panardinkite į ištirpintą sviestą, o tada pamerkite į su prieskoniais sumaišytą indą ir dėkite ant jau įkaitintos kepsninės. Kiekvieną pusę kepkite apie 6 minutes. Kai žuvis iškeps, perkelkite ją ant lėkštės ir apliekite medaus glajumi. Patiekite su šviežiomis arba ant grilio keptomis daržovėmis. Skanaus!

 

Šaltinis : Vaida Budrienė „Iki“ komunikacijos vadovė Mob. tel. +370 686 56010 El. p. vaida.budriene@iki.lt
Dalintis FacebookDalintis TwitterDalintis Pinterest
naujienos

naujienos

Kitas straipsnis
2022 LSMU įteikti diplomai

LSMU įteikti diplomai: į gyvenimą palydėti per 1 tūkst. sveikatos specialistų

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis
  • Karščiausi
  • Komentarai
  • Naujausi
Savivaldybių tarybų ir merų rinkimai: kas siekia pelnyti rinkėjų simpatijas Klaipėdos rajone?

Savivaldybių tarybų ir merų rinkimai: kas siekia pelnyti rinkėjų simpatijas Klaipėdos rajone?

2023 18 sausio
Žemaitija. Kraštiečiai 2022 Rietave.

Mykolinių atgarsiai: inteligentija Rietave – misija neįmanoma?

2022 28 rugsėjo
Masažistas Svajūnas Tunaitis – specialistas, kuris regi rankomis

Masažistas Svajūnas Tunaitis – specialistas, kuris regi rankomis

2022 16 sausio
Austiejos žemaitiška daina ištirpdė tūkstančių internautų širdis: „Nesitikėjau…“

Austiejos žemaitiška daina ištirpdė tūkstančių internautų širdis: „Nesitikėjau…“

2021 8 kovo
Giliogirio kaimas

Giliogirio kaimo bendruomenė atsigauna iš sąstingio

2022 30 gegužės
Realybė ar mistika: istorijos, kurios stebina, kelia smalsumą, traukia

Realybė ar mistika: istorijos, kurios stebina, kelia smalsumą, traukia

2
Gražinos Asipauskaitės katės

Ar Kretingoje atsiras dviejų katinų zoologijos sodas?

2
Ar reikia Lietuvai sekso lėlių rinkos naujovių iš užsienio?

Ar reikia Lietuvai sekso lėlių rinkos naujovių iš užsienio?

1
Nuo pirmadienio iš reiso sugrįžę ekipažų ir įgulų nariai privalės izoliuotis

Nuo pirmadienio iš reiso sugrįžę ekipažų ir įgulų nariai privalės izoliuotis

1
Giliogirio kaimas

Giliogirio kaimo bendruomenė atsigauna iš sąstingio

1
vyriausybes-kanclere-briuselyje-susitiko-su-ukrainos-vicepremjere-olha-stefanisyna

Vyriausybės kanclerė Briuselyje susitiko su Ukrainos vicepremjere Olha Stefanišyna

2023 21 kovo
prisijunk-prie-„ar4youth“-projekto-veiklu!

Prisijunk prie „AR4Youth“ projekto veiklų!

2023 21 kovo
meru-isrinktas-tomas-katkus

Meru išrinktas Tomas Katkus

2023 21 kovo
objektyvai-nukrypsta-i-kita-puse:-menininke-uzfiksavo-„kaunas-2022“-kurejus

Objektyvai nukrypsta į kitą pusę: menininkė užfiksavo „Kaunas 2022“ kūrėjus

2023 20 kovo
palmiros-horoskopas-antradieniui,-kovo-21-d.

Palmiros horoskopas antradieniui, kovo 21 d.

2023 20 kovo

Žemaitijos Naujienos

Mūsų žinios: Žemaitija, kraštas ir žmonės. Naujienų puslapis.

Mes skelbiame tik naujienas kurias verta skaityti.

Kategorijos

  • Aktyvus laisvalaikis
  • Daugiau
  • Gamta
  • Istorija
  • Jaunimo langas
  • Kelionės
  • Kraštas
  • Kriminalai
  • Kulinarinis paveldas
  • Kultūra
  • Literatūriniai inkliuzai
  • Mistika
  • Namai
  • Pajūris
  • Politika
  • Skaitomiausi
  • Sportas
  • Sveikata
  • Švietimas
  • Ūkis
  • Uostas
  • Verslas
  • Žemaitija
  • Žmonės

Žymos

Alkis Apsakymų knyga Broliai Lavrinovičiai Dalia Vaitkevičiūtė dietologė ekipažams ir įgulų nariams Flera foziologinis alkis G. Azguridienė Istorinės daros Istorinės datos izoliacija Jurgos Ivanauskaitės premija kalbos komisija Karantinas Lietuvos dailėje Lietuviškas verslas lietuviški vardai lietuviškų įmonių pavadinimai Lietuvos laisvosios rinkos institutas Lina Simutytė Miesto šventė N-18 nepotizmas Profesionis mokymas psichologinis alkis regioninė politika reikalavimai sportiniai šokiai Valgomos puokštės čempionatai Žemaitija

Naujausios Naujienos

vyriausybes-kanclere-briuselyje-susitiko-su-ukrainos-vicepremjere-olha-stefanisyna

Vyriausybės kanclerė Briuselyje susitiko su Ukrainos vicepremjere Olha Stefanišyna

2023 21 kovo
prisijunk-prie-„ar4youth“-projekto-veiklu!

Prisijunk prie „AR4Youth“ projekto veiklų!

2023 21 kovo
meru-isrinktas-tomas-katkus

Meru išrinktas Tomas Katkus

2023 21 kovo
objektyvai-nukrypsta-i-kita-puse:-menininke-uzfiksavo-„kaunas-2022“-kurejus

Objektyvai nukrypsta į kitą pusę: menininkė užfiksavo „Kaunas 2022“ kūrėjus

2023 20 kovo

Draugai: Svetainių kūrimas - Zlioba.lt - TikSaviems.lt - Onore.lt - 3o.lt - Stepinfit - Samukis.lt - Skolų išieškojimas - SEO paslaugos - Hotterprice.com - Etnopramogos.lt - Video kasečių skaitmeninimas - Mediaport.lt - Informdebtor
2020-2021 © „Musuzinios.lt”. Visos teisės saugomos.

Nėra Rezultatų
Peržiūrėti Visus Rezultatus
  • Skaitomiausi
  • Kategorijos
    • Žmonės
    • Kraštas
    • Verslas
    • Kriminalai
    • Švietimas
    • Sportas
    • Uostas
    • Pajūris
    • Gamta
    • Politika
    • Istorija
    • Žemaitija
    • Sveikata
    • Kultūra
    • Mistika
  • Aktyvus Laisvalaikis
  • Jaunimo Langas
  • Sukurti
  • Kontaktai

Draugai: Svetainių kūrimas - Zlioba.lt - TikSaviems.lt - Onore.lt - 3o.lt - Stepinfit - Samukis.lt - Skolų išieškojimas - SEO paslaugos - Hotterprice.com - Etnopramogos.lt - Video kasečių skaitmeninimas - Mediaport.lt - Informdebtor
2020-2021 © „Musuzinios.lt”. Visos teisės saugomos.

Sveiki Sugrįžę!

Prisijunkite prie savo paskyros žemiau

Pamiršote Slaptąžodį?

Sukurti Naują Paskyrą!

Užpildykite žemiau esančias formas, kad užsiregistruotumėte

Visi laukai yra privalomi Prisijungti

Susigražinti Slaptąžodį

Įveskite savo vartotojo vardą arba el. Pašto adresą, kad iš naujo nustatytumėte slaptažodį.

Prisijungti