Išgirskite teisingai, svirplių miltai nėra tokie nepatrauklūs, kaip jūs manote.
Entomofagija arba vabzdžių valgymas turi blogą reputaciją. Mes tai suprantame – net daugiau nei 400 žmonių apklausos rezultatai parodė, kad didžiausias vabzdžių valgymo rūpestis buvo tiesiog: „Tai mane tiesiog šlykštu.
Bet kas, jei vabzdžiai, kaip maistas yra žingsnis link pasaulio gerinimo? Ar pakanka žinių galios – žinant, kad šis produktas gali pakeisti jūsų mitybą ir teigiamai paveikti Motiną Gamtą?
Ta pati apklausa sako „taip“. Jie nustatė, kad po to, kai dalyviai sužinojo daugiau apie entomofagiją, dauguma buvo linkę valgyti svirplius, ypač kai jie pateikiami kaip „miltai“.
Vieną kartą bandžiau valgyti iš svirplių miltų pagrindu pagamintą makaronų patiekalą, kurio skonis nebuvo pastebimai kitoks nei įprastų makaronų. Buvo šiek tiek rupesnės tekstūros, bet ne per daug kitokia nei rupių kviečių makaronai.
Vis dėlto šis pradinis vartotojų nenoras paaiškina, kodėl daugelis kompanijų ženklina vabzdžių maistą kaip miltelius, miltus ar užkandžių batonėlius, o svirpliai ar ypač svirplių miltai yra viena iš kylančių žvaigždžių.
Kokia maistinė svirplių miltų vertė?
Pagaminti iš maltų svirplių, svirplio miltuose – tiksliau, milteliuose – yra labai daug baltymų. Iš tikrųjų tyrimai rodo, kad svirplių baltymai yra panašūs į vištienos krūtinėlės be odos baltymus. Taip yra todėl, kad svirpliai yra apie 58–65 proc. Baltymų vienojame svirplyje. Fitneso mėgėjams ir virtuvės eksperimentuotojams šis baltymų skaičius padaro svirplių miltus vertingu ingredientu, padedančiu pagerinti treniruočių užkandžius ar skanėstus, viršijančius vidutinį baltųjų miltų receptą.
Be to, jame gausu vitaminų ir mineralų.
Jame yra palyginamas energiją didinančio vitamino B-12 kiekis – 24 mikrogramai 100 gramų. Tai yra maždaug 10 kartų daugiau nei lašišos. Svirplių miltuose taip pat yra būtinos mineralinės geležies, nuo 6 iki 11 miligramų 100 gramų – daugiau nei du kartus – špinatų kiekiui. Pradiniai ląstelių tyrimai taip pat siūlo patikimą šaltinį, kad mūsų kūnai, palyginti su jautiena, lengviau absorbuoja mineralus, tokius kaip geležis, kai jie tiekiami per svirplius.
Jums tikriausiai kyla klausimas: „Ar tai skanu?“ Galų gale, skonis yra didžiulis veiksnys, į kurį žmonės atsižvelgia galvodami apie svirplius kaip maistą.
Šaltinis: Stepinfit